Voetreflexmassage - Heleni Greeve

Ga naar de inhoud
Voetreflexmassage
Je voeten weerspiegelen je lijf en je leven.

Voetreflexmassage, ook wel voetreflexologie of - bij meerdere behandelingen – voetreflextherapie genoemd, is een bijna 4000 jaar oude Chinese massagekunst. De Amerikaanse KNO-arts
W. H. Fitzgerald bracht de voetreflexologie aan het begin van de vorige eeuw naar het westen toe.

Voetreflexmassage gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De voeten vormen de afspiegeling van het totale lichaam. Met andere woorden: alle organen, botten, zenuwen en weefsels in het lichaam hebben een reflexgebied of reflexpunt op de voeten. Als een persoon uit balans raakt of ziek is, wordt de doorstroming van de energiekanalen in zijn lichaam beperkt. Deze verstoring is  vaak terug te vinden op de voeten in de vorm van een pijnlijke plek of zuurkristallen.
Door met voetreflexmassage de juiste druk te geven zorg je ervoor dat blokkades verdwijnen en lichaam en geest een nieuwe balans vinden!
Je kunt voetreflexmassage dus preventief gebruiken om klachten te voorkomen, of juist om klachten te behandelen. Het ondersteunt en activeert het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen.

  • Een voetmassage geeft ontspanning en welbevinden.
  • Niet alleen in je voeten, die je de hele dag dragen, maar in het hele lichaam.
  • Het zorgt voor een goede doorbloeding.
  • Het stimuleert de energiestromen in het lichaam.
  • Het bevordert het transport van afvalstoffen naar de uitscheidingsorganen.
  • Het verbetert de zenuw- en hormoonfuncties.
  • Het helpt zodoende bij het herstellen van het natuurlijk evenwicht in het lichaam.
  • Geestelijk en lichamelijk kom je tot rust.

De massage gebeurt met de handen en -behalve een ontspannende olie- zonder hulpmiddelen.
Beide voeten worden altijd helemaal behandeld (het lichaam is immers een geheel).
Er is wel een verschil tussen de linkervoet en de rechtervoet.
De rechtervoet is je rationele, lichamelijke kant. Heb je lichamelijke klachten dan zul je dat merken aan pijnlijke drukpunten op je rechtervoet. Heb je emotionele problemen dan zul je dat vooral voelen aan pijnlijke drukpunten op de linkervoet.’

Voetreflexmassages kunnen heel goed helpen bij gezondheids-problemen.nZoals stress, slaapproblemen, pijn, RSI klachten, reuma, darmproblemen, hoofdpijn en migraine, verstoring van de hormoonhuishouding en psychische en emotionele problemen. Daarvoor zijn wel meerdere behandelingen nodig.
Wil je puur ontspanning dan is een massage van een uur tot anderhalf uur voldoende.

Mensen kunnen in slaap vallen of emotioneel worden tijdens de behandeling. Sommige klachten worden na de behandeling even erger. Geen paniek! Dat is een reactie van het lichaam en trekt na een paar uur weer weg. Na de behandeling kun je nog even rustig nagenieten met een glas water. Water helpt het lichaam om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.
Daarna weer met beide benen op de grond naar huis!

Voetreflexologie wordt in de klassieke geneeskunde nog al te vaak beschouwd als niet meer dan een aangename, ontspannende voetmassage, waardoor je je even beter voelt. Toch moesten onderzoekers van de Michigan State University onlangs toegeven dat het toch iets meer te bieden heeft dan dat.
Reflexologie is het masseren van bepaalde punten op de voeten, handen of oren die in verbinding staan met een orgaan of een deel van het lichaam waarin de energiedoorstroming geblokkeerd is. Door het stimuleren van die punten wordt de blokkade losgemaakt en kan de energie weer stromen. Op die manier wordt het zelfgenezend vermogen en de immuniteit ondersteund.

In een recente studie die gesponsord werd door het Amerikaanse National Cancer Institute onderzocht men of voetreflexologie het beter deed dan een gewone voetmassage bij vrouwen in een vergevorderd stadium van borstkanker die chemotherapie of hormoontherapie kregen. De vrouwen werden verdeeld in drie groepen: een groep die echte voetreflexologie kreeg, een groep die een gewone voetmassage kreeg en een placebogroep (alleen de standaardbehandeling).
De vrouwen die voetreflexologie kregen, hadden na elf weken duidelijke lichamelijke verbeteringen. Ze waren minder kortademig en konden veel gemakkelijker hun dagelijkse taken uitvoeren, zoals zich aankleden, naar de winkel gaan en de trap oplopen.

Voetreflexologie kan een waardevolle aanvulling zijn op de conventionele kankerbehandeling en de levenskwaliteit van mensen met kanker aanzienlijk verbeteren.
Onderzoek: Wyatt G, Sikorskii A, Rahbar MH, Victorson D, You M. Health-Related Quality-of-Life
Outcomes: A Reflexology Trial With Patients With Advanced-Stage Breast Cancer. Oncol Nurs
Forum. 2012 Nov 1;39(6):568-77. i
Bron: Nieuwsbrief VorthexAequo bvba & PlaceboNocebo magazine (jrg. 2012, nr. 4)

Jarenlang masseerde ik met veel plezier de voeten van mijn dochter, mijn moeder en wie er verder maar wilde.
Najaar 2012 volgde ik eindelijk een cursus voetreflexmassage.
Enthousiast geworden deed ik ook de vervolgavonden en sindsdien ben ik verkocht. Bij deze manier van werken komt voor mij veel samen: het helend werken met de individuele mens, mijn energetisch vermogen tot reiki en healing en het “boetseren”, maar dan ten dienste van de mens.
Ik vind het heerlijk om te doen: mensen liefdevolle aandacht geven en ze ontspanning en ondersteuning bieden.
Voetreflexmassage is geschikt voor iedereen,
jong en oud!
Kosten: € 30,- per uur.
Twee behandelingen voor € 50,-
Voor meer informatie en/of boekingen:
Telefoon: 033 4637001
Mobiel: 06 20712711
Reacties van tevreden klanten:
Een voetreflexmassage van Heleni is niet alleen heel erg ontspannend,
maar brengt me lichamelijk en geestelijk weer helemaal in balans.
Ook voel ik de energie weer stromen na een massage.
Als ik niet zo ver weg woonde, zat ik elke drie weken bij haar in de stoel!
Monique uit Hengelo

Een gemasseerde voet geeft een blij gemoed
De drukpunten gestimuleerd en het lichaam weer opgeveerd
Na massage aan de voet begint de dag met een blij gemoed
Voetmassage goed en gezond heelt de innerlijke wond
Ina

Dank je Heleni voor het masseren van de voetjes. Alles wordt door jou met aandacht aangeraakt en gemasseerd. Soms was het gevoelig of pijnlijk, maar het was ook ontspannend en ik kon me er wel helemaal aan overgeven. Een uurtje voetreflexmassage is eigenlijk tekort. Bijzonder ook wat er allemaal verder met mijn lijf en benen gebeurde.
Dank jewel en snel tot ziens!
FrankVoetreflexologie
kan de
levenskwaliteit
van
kankerpatiënten
verbeteren!Terug naar de inhoud