Mijn nieuwste werk - Heleni Greeve

Ga naar de inhoud

Schilderijen

Heleni’s werk munt uit in kwetsbaarheid. Het is de expressie van haar innerlijke - ook spirituele – belevingen, die Heleni tot onderwerp van haar schilderijen maakt. In een intens, rijk kleurenpalet, maar ook in het gebruik van lichte, tere kleuren of een diep duister. Deze kwetsbaarheid, diepte en lichtheid kunt u ook ervaren in haar gedichten.
Het is een zoektocht naar de ultieme expressie van de kleuren, maar tevens zijn haar schilderijen een weergave van haar spirituele ontwikkelingsweg. Ervaringen die niet op zichzelf staan, maar vaak in een serie worden geschilderd.

Heleni’s werk blinkt uit  in de  symboliek van teder licht. Haar penseelstreek, het kleurgebruik, de compositie maakt haar schilderijen tot een bijzonder sfeervol werk. Zij communiceert gevoelens met de kijker door beeldtaal.
Haar werk oogt eenvoudig, sfeervol en intiem. Prachtig doorleefde kleuren en vlakken, die de beleving overtuigend  maken.

Een thema/gedicht vormt het uitgangspunt voor het kleurgebruik. De opzet is fragiel. Van daaruit verdiepen de kleuren zich en wordt het thema verder uitgewerkt.
Heleni werkt met een bijzondere gouache: Resonance van Lasceau. De trillings- en geurcomponenten die aan de kleuren van de verf zijn toegevoegd ondersteunen en beïnvloeden op een positieve manier het menselijke energieveld.
Het is verf met kleuren die levensimpulsen geven: een verf met toekomstperspectief.

Ik wens u veel kijkplezier, inspiratie en herkenning van haar  - of uw eigen – innerlijke belevingen. Laat u meevoeren in deze wereld.

Ties van Riel - Krimpen aan de IJssel  
Mijn nieuwste werk     (Schilderijen in de vergroting met * zijn niet meer beschikbaar)
De twaalf zuilen
Algemeen
Keltisch Kruis
Kleuren in de cultus door het jaar heen
Terug naar de inhoud