Reiki - Heleni Greeve

Ga naar de inhoud
Wat is Reiki

Reiki  is een Japans woord, dat de universele levenskracht aanduidt die al het  leven in stand houdt. Letterlijk betekent het “kracht van de zon”.
Het  is de benaming voor een alternatieve geneeswijze waarbij via zachte,  rustige handoplegging de universele levensenergie wordt overgebracht.  Het werkt als de zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen  van het lichaam activeert om zichzelf of de ander te genezen en in  balans te brengen.
Het mooie is dat iedereen die zich er voor openstelt  het kan ontvangen.
Als ik met Reiki werk maak ik verbinding met die oorspronkelijke energiebron. Ik ben een soort kanaal waardoor deze  energie naar mijzelf of ook naar anderen kan stromen. Het is neutrale  energie die om ons heen zit en ook in ons stroomt.
Mensen, dieren,  planten en ook gebeurtenissen hebben deze energie nodig om op een goede  en gezonde manier te leven,
te zijn en zich te manifesteren.
Door de  behandeling word je je op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als  spiritueel niveau bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd  als zelfbescherming. Die overbodige blokkades worden op een zachte  manier losgemaakt en opgeruimd.
Er hoeft geen diagnose te worden  gesteld en je hoeft het zelf niet te kunnen duiden. De energie volgt  zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft.
Reiki  is geen vervanging van de reguliere geneeskunde, maar een aanvulling.  De behandeling is altijd individueel. Reiki geven is even ontspannend  als reiki ontvangen omdat de energie door de gever en de ontvanger  stroomt. Er wordt niet met eigen energie gewerkt, waardoor ook geen  ziektes of spanningen doorgegeven kunnen worden.

Hoe werkt een reiki behandeling
In  mijn atelier annex behandelkamer voor de Reiki en  de voetreflexmassage  hangt een bijzondere sfeer. Er staat een comfortabele behandeltafel  waar je op gaat liggen. Je houd je kleren gewoon aan. Makkelijke en niet  knellende kleding is wel prettiger ter bevordering van de ontspanning.  Ik zorg dat het er lekker warm is. Kussentjes en eventueel een deken  doen je comfortabel liggen en zorgen ervoor dat je het niet koud krijgt.  Als je wilt is er een ontspannend muziekje op de achtergrond en/of een  lekker luchtje ter ondersteuning.
Door middel van verschillende en  bepaalde handposities wordt de universele energie via mij doorgegeven.  Ik begin met de voorkant van je lijf en zo nodig doe ik daarna de  achterkant. Reiki vind altijd de juiste weg in het lichaam. Het gaat  naar de plekken die het nodig hebben.
Vind je het onplezierig om  direct aangeraakt te worden, dan houd ik mijn handen enige centimeters  boven het lichaam. Intieme aanrakingen en alle posities die je als  onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden.
Balans en kracht in lichaam en geest.
Het  Reiki systeem is (her)ontdekt en verder ontwikkeld door de 19e eeuwse  Japanse leraar dr. Mikao Usui. Hij onderzocht de manieren van genezen  door middel van handoplegging en ontdekte zeer oude technieken en  symbolen, beschreven in het Sanskriet.

Reiki is een natuurlijke  geneeswijze gebaseerd op het werken met de universele levenskracht. Net  als bij accupunctuur, shiatsu, tai-chi en yoga wordt gebruik gemaakt van  de stroming van levensenergie binnen ons lichaam. De energie die zorgt  voor balans en kracht in lichaam en geest.
Het mooie
van reiki
is
de eenvoud.
Kosten: € 30,- per uur.
Twee behandelingen voor € 50,-
Voor meer informatie en/of boekingen:
Telefoon: 033 4637001
Mobiel: 06 20712711Een reactie van een tevreden klant:
Reiki bij Heleni was ontzettend fijn en de liefde en het bewustzijn dat ik hierdoor voelde was precies wat ik nodig had.
Ik kan de Reiki behandeling dan ook zeker aanraden.
Juliëtte

Terug naar de inhoud